Merhabalar,,,,Japon Enka Müziği ni paylasmak istiyorum.Yotube den Enka müzikleri bulup dinliyorum ve suralar en cok hosuma giden de
http://www.youtube.com/watch?v=OKrskFTxG4o
Bu müzigi dinledigimde cok farkli duygulara kapiliyorum beni bu dünyadan alip götürüyor...
Birde japon sanatlarindan olan Bunraki (japaon kukla tiyatrosu) cok ilginc ,,2005 yilinda japonya da kücük bir tur yapmistim..Osaka-Kobe-Kyoto-Tokyo,,aslinda Hiroshima ve Nagasaki yede gidemem planlanmisti ama ben gitmedim simdi düsünüyorumda gitmeliydim özelikle Akira Kurosawa's Rhapsody in August filimine baktiktan sonra Japonya gidipte oralari görmedigime hayiflanmistim..o filimi izledikten sonra oralar gitmem grektigini hissetim... Atom bombasinin atildigi ,felekatlerin en büyügün yasandigi o yerleri gidip görmem ve hissetmem gerekirdi ama malesef cogu zaman o duyarliligi kalplerimizde hissetemiyoruz ,sahsen ben kendi adima böyle düsüsnüyürom..Konuya Bunraki den devam edersek,eger yanlsi hatirlamiyosam Osaka da bir göster izledim bu tokyoda olabilir ama sanirim Osaka idi..Cok etkileyiciydi ,kuklarin oynatilmasi,hikaye,,oyunun bir parcasi olan japonya özgü insanin icinden ürperten müzik..