Japonya'ya gidince orada Japon bir kızla evlenmeyi düşünüyorum.
Soru 1-Evlilik işleminden ne kadar sonra yasal çalışma iznine sahip olacağım?
Soru-2-Kaç yıl sonra vatandalığa geçebilirim?
Japonya'ya gidince orada Japon bir kızla evlenmeyi düşünüyorum.
Soru 1-Evlilik işleminden ne kadar sonra yasal çalışma iznine sahip olacağım?
Soru-2-Kaç yıl sonra vatandalığa geçebilirim?
Bu siteye kayıt olalı 2 ay oldu ve bu 2 ay içerisinde şunu anladımki,herkes japonyaya değil japonya'nın parasına ilgi duyuyor.Kültürel ,yaşam,eğitim veya yemek üzerine konuşmalar olması gerekirken ,hergun Japonyaya nasıl gidilir, nasıl para kazanırım,nasıl japon kızı avıma düşürebilirim şeklinde başlıklar açılıyor.Anladığım kadarıyla bu sitede Japon arkadaşlarımızda bulunuyor.Açıkçası ben kendi adıma utanıyorum.
Kimsenin fikrini değiştirmek veya eleştirmek bana düşmez ama bir konu üzerine bir insan olarak düşünmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Eğer bir insan kendi ülkesinde adam olamıyorsa yurt dışında hiçbir şekilde olamaz.Bir bayanı kandırarak bir yerlere gelmekte erkekliğe ne kadar sığar o da ayrı bir konu tabikide...
Japon kızlarını kullanarak oralara kapak atmaya çalışan insan sayısı her geçen gün artıyor ve bu da Türkiye'de ne kadar boş ve düşüncesiz insan olduğunu gözler önüne seriyor.Kendini zeki sanıp, japon kızıyla evleniyorsun ve belli bir süre dolduktan sonra da hadi cnm bye bye yapıyorsun.Peki bu insanlığa sığar mı?
Yurt dışında bir yerlere gelmek istiyorsan eğitiminle, becerinle gelmeye çalışıcaksınki saygı görüp,ülkeni yüceltesin.Dil bilmiyor,Japon kültürünü bilmiyor,yol bilmiyor ..bilmiyorda bilmiyor..Bu durumda gidiyor Japonyaya sonra orda Japonlarla anlaşamayınca Japon aptal oluyor, Japon salak oluyor , Japonu kandırmak kolay oluyor...bu gibi kendince basit yorumlar yapmaya başlıyor.Sen Japonlar hakkında yorum yapmak için ilk önce Japonları iyi tanıyacaksın onların kültürünü bileceksin ondan sonra yorumlarını yapacaksın.Kendi kültüründe düşünüp Japonya'da yaşamaya çalışıyorsun , doğal olarak fikir ayrılıkları çıkıncada Japonlara damgayı vuruyorsun.
Japonya'da yaşamayı göze aldıysan , onların kültürüne uymayı ve saygı duymayıda bileceksin.Gidipte onlara orda rahatsızlık vermeye kimsenin hakkı yok.
O ülkeye gidip para kazanmak istiyorsunuzda neden o ülkenin insanlarına saygı duymuyorsunuz?Japon'a saygı duymuyorsunuz ama onların nimetlerinden faydalanmayı biliyorsunuz.Siz akıllısınız tabi ondan..
Madem o ülkeye gidiyorsunuz bari Japonlardan saygıyı ,kültürü öğreninde Japonlara bir faydanız dokunsun.Sizin davranışlarınız yüzünden kendi ülkelerinde rahat yaşayamıyorlar.
ancuh0> Bu yazı sana hitaben yazılmadı ama şahsen ben seninde üstüne alman gereken noktalar olduğunu düşünüyorum.Bu yazıyı senin başlığının altında yazmam, yazının sabrımı taşıran son nokta olmasıydı.Senin gibi okadar arkadaş varki bu sitede...
Koskoca Osmanlı devletinin torunları yurt dışına verdiği değeri kendi ülkesine vermiyor. Ne acı...
Merhaba edojidai,,Söyle yazmisin Kültürel ,yaşam,eğitim veya yemek üzerine konuşmalar olması gerekirken ,hergun Japonyaya nasıl gidilir, nasıl para kazanırım,nasıl japon kızı avıma düşürebilirim şeklinde başlıklar açılıyorSana bir anlamda katiliyorum mesela ben Enka müzigi ile paylasimda bulunuyorum,Japon tiyatrosu hakinda paylasimda bulunuyorum,filimlerini sevdigim Akira Kurosawa hakinda paylasimda bulunuyorum,linkler veriyorum..ama kimsenin umurunda degil,,,senin de dedigin gibi hep magazin niteligindeki konular ilgi görüyor,,,ama bu bizim hastaligimiz malesef,,,bu bize verilen kültür oldu,,gerek televizyonlarda ,gerek se toplum da....kolay para kazanmak,,aldatmak,yalan söylemek,terlemeden para kazanmanin uyaniklik oldugu,bu gibi söyler bezim önceligimiz yapildi malesef bu yüzdende batiyoruz ,,,siyasiler calmaya devam edikce ,vergiler topluma geri dönmedikce,insanlar birbirlerini aldatmaya ,kaziklamaya devam edecek ve yozlasmis kültur nediyle de hep baska ülkelerin kazanclari gözümüzü kamastiracak ...peki suclu kim,,,bu insanlar böyledegildi bu insanlari bu hale kim getirdi,,,insanlari kültürel programlar yayinlar ilgilendirmiyorki,,,ben kendimden biliyorum üniversite mezunuydum ama hic bir kültürel birikimim yoktu,düsönüyorum 15 -16 yil okuyosun ,evet bazi özel okular da egitim farkli ama normal devlet okullarinda kültürel ne aliyorsun,,toplum bilincsiz ,aile bilincsiz,,,,akrabalar birbirini kaziklama derdinde,,,ben almanya ya geldim calismak bana ilk basta cok zor geldi halen de zor geliyor,,cünkü kültürel yanim cok zayifti ve hayati sadece isle özlestirmistim ve tabiki is kolay olmaliydi(türk mantalitesi),,ama benim külterel yanim güclü olsaydei hayatin sadece paradan degilde hayta zevk veren diger unsurlarida fark ederdim ve hayata daha genis pencereden baka bilirdim,,,internet ciktida farkli bilgilereve farkli yorumlara ulasabiliyoruz ,,,ama dedigim gibi toplumun dibini konulan bu kolaycilik mantigindan ,basitlikten kurtulmak lazimki buda bence bir devlet poltikasiyla kapsamli olarak her dalda olmali yoksa daha cok hergun Japonyaya nasıl gidilir, nasıl para kazanırım,nasıl japon kızı avıma düşürebilirim şeklinde başlıklar açılırama burda suclu kesinlikle bireysal kisiler degil,devlet ve sistemdir,kisileri bu düsünceye atan devlet politikasidir.
Fazla gevezelik yapıyorsunuz...Hiç hoş değil. Benim sorduğum sorular bu sitenin genel çerçevesine aykırı değil.
Bizim yaptigimiz yorumlar da bu sitenin genel cercevesine aykiri degil,,,,formu iyi incelersen sordugun konuda yazilmis cok sey bulursun,,,önce formdaki acilmis basliklari dogru dürüst bir incele ,,
Sanane kardeşim. İster incelerim ister incelemem. Canımı sıkma!!!!
Ben başkalarından bilgi alayım diye konu açıyorum ve siz hiç utanmadan benim kounumu kirletiyorsunuz. Bunu yapmaya hakkınız yok...!!!!!!!!!!!!!
Ben kişiye özel konuşmayı sevmem ve zaten tarzım değildir.Bu başlık altında yazma nedenimide yazımın sonunda açıkladığımı düşünüyorum.Kısa süre içerisinde Japonyaya girişler Türk vatandaşları adına oldukça zorlaşıcak ve ben bir Türk olarak o günü dörtgözle bekliyorum.Neden dörtgözle beklediğimin nedeni ise, bazı arkadaşların Japonya'da Türkiye ve Türklük adına kötü izlenimler bırakmasıdır. Ve tabikide Japon vatandaşlarımızın rahatsızlığını unutmamak gerekir.Bu sene içerisinde ole bir program başlatılıcakki artık Japonu kandırmak okadarda kolay olmayacak.Çember daraldı!
http://www.vize.net/japonya-yurtdisi-vize.html
suraya bir göz at belöki faydali olabilir
O bilgileri ben zaten biliyorum ama inceliğin için teşekkür ediyorum.
Vize olsada olmasada benim girememe gibi bir sorunun olmadığı için içim rahat.Ben sadece farklı amaçlarla girip ülkeye rahatsızlık veren arkadaşların girmesi çok zor olucak onu belirtmek istedim.
Iyi akşamlar,
Sayin ancuh0
konuyu ayni baslik altinda 2.kez acmis odugunuzdan dolayi konu tarafimdan silinmistir. Lutfen forum kurallarini okuyunuz. Forum uyeleri genel ahlaka aykiri bulunmadigi surece her konuyu tartisabilirler.
Ayrica sorunuzun cevabi forumda defalarca kez sorulup tartisilmistir.
http://www.japonya.org/forum/topic.php?id=107
lutfen linki inceleyiniz
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.