Japonika Logo
Türk Japon Gönüllüleri Logo
トルコ

Japonya Forum » Japon Mutfağı

  1. kirazky

    kirazky
    Üye

    Merhaba.

    Ben Japon kültürüne cok merakim var ama daha hic yada az diye bilirim japon yemekleri yemedim... Benim korkum belki domuzeti filan cikar gibi korkularim var yabanci ülkedede oturdum icinde. Bana hangi yemeklerden Tavsiye edebilirsiniz?

    9 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #
  2. Takoyaki
    Miso çorbasını çok seviyorum. (Çok faydalıymış öyle diyorlar)
    yakisoba (bizdeki makarna gibi bişi )
    Yemedim ama ŞabuŞabu'nun da tadı çok güzelmiş (İnce dilimlenmiş et parçalarını sıcak suya bir kaç saniye batırıp yiyorsun)
    Kare raisu ( Köri soslu pilav oda çok güzel. Hatta japonyada en çok yenen 1. yemekmiş)
    Ramen de güzel ama domuz eti korkun varsa biraz riskli olabilir çünkü orjinalinde domuz eti kullanılıyormuş. Belki içine koydukları su (et suyu ise o da domuz içerikli olabilir.)
    Sashimi de güzel ( Çiğ balık dilimleri)(Fakat bir de canlı sashimi versiyonu var onu miden kaldırmaya bilir gerçi balık ölü sadece kas kasılması oluyor ama herkes için kolay bir yemek değil :))(youtube live sashimi yaz bak)

    9 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #
  3. Makro

    Makro
    Üye

    Thailan o pilavın yanında kullanılan köri sosu bildiğimiz baharat'dan farklı oluyor değil mi ?

    9 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #
  4. yok be :) bildiği köri sos :). onu böyle patatesli bir yemekle pişirip pilavın yanında sunuyorlar tadı çok güzel oluyor :) kahverengi bir toz bu köri sosu sanırım. Migrosta falan görmüştüm ama yemek pişirmeyi bilmediğimden almadım :)

    9 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #
  5. Makro

    Makro
    Üye

    Valla ben baharatını bütün yemeklerde seviyorum ama sosunu daha hiç bulamadım,körili pilav fiyatına baktım taksimde bir japon lokantasında bir tabak 16,5 ytl idi.Japon yemekleri burda çok pahalı nedense kore yemekleri okadar pahalı değil.Bu arada bu üründe baya güzelmiş :

    9 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #
  6. unforgiven01

    unforgiven01
    Moderatör

    yalniz dikkat edin curry lerin %90 ninda domuz tatlandiricisi var.icerik kisminda yaziyor. pooku ekisu diye
    yakiniku ve gyudon u unutmamak gerekir. benim vazgecilmezim

    9 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #
  7. yakinuku = bizdeki tavuk şiş gibi bir şeydi değil mi?

    9 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #
  8. unforgiven01

    unforgiven01
    Moderatör

    hayir.
    tavuk sis yakitori. oda benim favorilerim arasinda

    9 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #
  9. unforgiven01

    unforgiven01
    Moderatör

    yakitori bizdeki tavuk sis gibidir. oda benim favorilerim arasinda
    yakiniku ise resimde goruldugu gibi yapilir.

    Attachments

    1. 396313.jpg (86.5 KB, 0 downloads) 9 yıl old
    9 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #
  10. OosakiNANA

    OosakiNANA
    Üye

    Kesinlikle RAMEN!!!
    Ölürüm bu tada... İlk denediğim japon yemeğiydi, gerçekten bir alıştınız mı asla bırakamıyorsunuz. Ama sık sık yemeğin yoksa japon arkadaşlarınız sizin sağlıklı beslenmediğinizi düşünür :D Sanırım erişte olduğu için hergün yada sık sık yenilmemeli diye düşünüyorlar, bilmiyorum :D
    Hazır da deniyorum ama zamanım oldukça kendim yapıyorum. Çokta güzek yaparım ^_^
    Fırsatım olunca resimlerimi paylaşacağım.
    Onigiri de hoş bir japon keki ama sık sık yemek isteyeceğiniz bir şey değil, kanımca. Onigiri de yapıyorum bu arada ^_^

    8 yıl önce Ozel Mesaj Gondermek icin Uye olun #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.

UNICMS