arkadaslar merhaba..ben okula basladim...ama hicte alisik olmadigim bir dille karsi karsiyayim..eger yanlis anlamazsaniz pratik yapmak istiyorum japonca bilen turk arkadaslarla...cok tesekkurler

arkadaslar merhaba..ben okula basladim...ama hicte alisik olmadigim bir dille karsi karsiyayim..eger yanlis anlamazsaniz pratik yapmak istiyorum japonca bilen turk arkadaslarla...cok tesekkurler
bende dil okuluna giderken senin durumundaydim.ve bazen trende yolda her yerde japonlarla konusuyordum.senin durumunu anlayabiliyorum.
ganbatte
Ayşe hanım yanılmıyorsam sizin düşdüğünüz hata daha önce ön hazırlıksız dil okuluna başlamanız olmuşdur , belikde yanılıyorum ama gecen gün burda bir arkadaş tokyoda en iyi kurslardan birine yazıldı ama 1 ay gidebildi hatta son 2 haftasıda acaba diyerek gitti , cunku kurs hızlı ilerliyor yada ilerlemek zorunda , ama gelmeden hiragana katagana biter , cok azda olsa bir seviye yakalamış olsaydınız inanın kursdan o kadar zevk alırdınız ki , benim şimdi buraya dil öğrenmek için gelecek arkadaşlara tavsiyem valizi kapıp gelmeyin gelmeden önce hiragana , katagana bitirin yoksa en fazla 2 haftada dökülürsünüz , zaten japonca kursuda zincirin halkaları gibi , düşünsenize başlarda anlamayınca ne olur. siz osakadan arkadaşlara bakın , keşke tokyoda olsaydınız , cuma günü camiye gelmeniz yeterli olurdu , cok guzel dil bilen arkadaşlar , bir cok türk geliyor oraya orda yüz yüze istişare eder gerekli yardımı talep ederdiniz.
başarılar
tesekkur ederim.aslinda ertantokyo bey dediginiz gibi hazirliksiz yakalandim ben.babam ilede gondermek istedi.fazla secim sansi yoktu.cine gitmektense japonya bana daha cazip geldi fakat burada kimseyi tanimiyorum okulda cinliler ve tayvanlilar cogunlukta.dilden once kendimi cok yalniz hissettim.birde ustune gunluk ev odevleri eklenince iyice psikolojim bozuldu.elimde harita cikiyorum dolasmak icin ama malesef kimse ingilizce bilmiyor yada konusmak istemiyor..hemde soyluyorum.benim japoncam iyi degil.sonucta bir ay bile olmadi okula basliyali.tokyo daki dil okullarinin baslama surusenini kacirdigim icin osaka da basladim.
tokyoalican bey ben henuz fazla bisi bilmedigim icin japonca konusmaya cekiniyorum.cunku bir kere japonca sordum cevabida hizli bir sekilde japonca olunca ne dicegimi bilemedim.sanirim pratige ihtiyacim var..tesekur ederim.ganbarimasu?sanirim dogru yazdim..:-)))
mrb,
istediginiz zaman pratik yapacaginiz kisileri tanistirabilirim. Eger ki tokyoda olsayidiniz cok guzel yerler var. Tabiri caizse tokyoda turk kahvesi diye tabir ettigimiz es, dost ile bulusma yerimiz dahi var :))
ganbatte kudasai
é ‘å¼µã?£ã?¦ä¸‹ã?•ã?„
ã?Œã‚“ã?°ã?£ã?¦ã??ã? ã?•ã?„
good luck!.
Japonya'daki Turk birlikteligi guzel yani benim Kanada'da gordugum gibi herkes birbirinin kuyusunu kazmaya calismiyor. Insallah boyle devam eder. Bunu yazmamin sebebi Erciyes arkadasimiz tokyo daki Turk kahvesinden bahsetmiste aklima Toronto ve Vancouver daki Turk kahveleri geldi kumar, kavga, kufur o yuzden beni orada kimse kolay kolay tanimazdi.
substar arkadas,
bazen cok guzel ortamlarimiz oluyor.
kimseyi hic bir sekilde elestirmeyelim lutfen.
ertantokyo'da cok iyi bir arkadasdir.
bildiklerimizi dogru aktaralim ki bilmeyen arkadaslar bilgilenip, yanlis haraket etmesin..ayrica sizin gibi kanada'dan gelipde japonyada yasayan baska bir arkadasda var..
Ayrica tokyoda yasiyorsaniz istediginiz zaman gorusuruz, bir cok saglam arkadasda tanistiririm.
saygilar,
erciyes,
sagol arkadasim. Ben Osaka'dayim. Bir gun tokyo ya gelirsem neden olmasin :)
keske Tokyo"da olsaydim..:-((( arkadaslar ilginiz icin tesekkur ederim..gercekten cok sagolun...ama insallah onumuzdeki zamanlarda Tokyo"yu gelip gormek istiyorum...sevgiyle
substar & ayseinjapan
Istediginiz zaman yardimci olabilir. Bekleriz..
ayseinjapan merhaba.. dil okuluyla ilgili bilgiler verebilirimisin?? ÅŸartlar, fiyat vs...
evet gercekten lutfen bu dil kurslarıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?
http://www.tijs.jp/english/index.html
http://www.athuman.com/hajl/e/index.asp?code=070173
http://www.sng.ac.jp/english/indexe.html
Başka okullar da çok
arkadaşlar ben liseli1 e gidiyom japoncaya yeni başladım birbirimizle pratik yapalım
Ben bir Japonim. Adi "Momotaro". Benim Turkce de acemi bigidir ama Turk arkadaslarla Japoncasi ile gorusmem istiyorum.
Her neyse, Japoncasi ile goruseceiz:
Minasan konnichiwa. Nihongo wa son-nani mutsukashiku naidesu(Japonca o kadar zor degildir). Torukogo to Nihongo wa onaji bashode umaremashita(Turkce ve Japonca ayni yerde dogumustur). Dakara Nihongo niwa Torukogo onaji kotoba ga arimasu(Onun icin Japonca da Turkce ile ayni kelimeler vardir). Tatoeba(Mesela), Japonca daki "ii" demek Turkcede "iyi". Yani ii=iyi tam ayni. Dagi basiyi Japoncada "Teppen", Turkcede "Tepe". Teppen=Tepe. Boylece ayni kelimeler boyle;
Kuro=Kara, Debu=Deb, Moroku=Moruk,......
Sayonara(Telaffuz:SayoÄŸnara),
Momotaro(Telaffuz:MomotaroÄŸu)
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.